Oudekki Loone ei toeta Kaljulaidu (17)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oudekki Loone Keskerakonna peakontori ees.
Oudekki Loone Keskerakonna peakontori ees. Foto: Jaanus Lensment

Keskerakonna parlamendisaadik Oudekki Loone ei kavatse Kersti Kaljulaidu presidendivalimistel toetada.

Loone kirjeldas sotsiaalmeedias kohtumist Kersti Kaljulaiuga, küsimusi, mida ta presidendikandidaadile esitas ning vastuseid, mida ta neile küsimustele sai.

Loone kirjelduse kohaselt küsis ta Kaljulaiult muu hulgas seda, kas ta teeks oma esimese presidendiaasta jooksul visiidi Venemaale. Keskerakondlase sõnade kohaselt vastas Kaljulaid, et pigem ei näeks ta, et selline võimalus tekiks.

Ka ütles Kaljulaid, et tema arvates on Venemaale seatud sanktsioonid praegusel hetkel mõistlik  poliitika. Samuti olla nad Loone sõnul rääkinud kodakondsuspoliitikast ja suhtumisest kahte opositsiooniparteisse, EKREsse ja Keskerakonda.

Kaljulaiu vastused ei olnud Loonele aga meelt mööda. «Mina nende vastuste alusel ei saa Kersti Kaljulaidu toetada - silt «laarlasest eurobürokraat» leidis kinnitust,» arvas Loone kohtumise järel.

«Ma arvan, et president peaks pingutama selle nimel, et Eesti ei oleks enam koolikiusamise ühiskond, selle nimel, et de-eskaleerida pingeid Venemaaga, selle nimel, et meie venekeelsetele elanikele kodakondsus võimaldada,» lisas Keskerakonna saadik.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles