Rõivas osaleb Shimon Peresi ärasaatmisel Iisraelis

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinajad endise riigijuhi kirstu juures.
Leinajad endise riigijuhi kirstu juures. Foto: SCANPIX

Peaminister Taavi Rõivas lendab täna õhtul pärast valitsuse kabinetinõupidamist Iisraeli, kus osaleb Iisraeli endise presidendi ja peaministri Shimon Peresi matustel.

«Shimon Peresi rolli on Iisraeli ja maailma ajaloos raske üle hinnata. Presidendi ja peaministrina töötas ta ennastsalgavalt Lähis-Ida rahu nimel, mille eest pälvis ka Nobeli rahupreemia,» lausus peaminister Taavi Rõivas, kes sõidab lahkunud Iisraeli ajaloo suurkujule Eesti nimel viimast tunnustust avaldama.

«Eestis mäletatakse senini suure alustähega Riigimees Shimon Peresi märgilise tähendusega visiiti Eestisse 2007. aastal. Eesti ja Iisraeli suhted on sellest ajast muutunud vaid tihedamaks ja tugevamaks,» lisas peaminister pressiteate vahendusel. 

Iisraeli ekspresident ja Nobeli rahupreemia laureaat Shimon Peres suri ööl vastu kolmapäeva 93-aastasena. Peres sai 13. septembril insuldi ja oli sestpeale Tel Avivi lähedal haiglas intensiivravis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles