Võru opositsioon algatas linnapea Ülo Tuliku umbusaldamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru linna häältemagent Ülo Tulik abikaasaga.
Võru linna häältemagent Ülo Tulik abikaasaga. Foto: Margus Ansu

Võru linnavolikokku kuuluvad sotsiaaldemokraadid, keskerakondlased ja rahvaliitlased esitasid tänasel volikogu istungil umbusaldusavalduse linnapea Ülo Tulikule, kes opositsiooni hinnangul on oma tegevusega kahjustanud linlaste huve.

«Linnapea on kaotanud täielikult meie usalduse. Tuliku juhtimisel läbi viidud Võru prügimajanduse muudatused tõid kaasa selle, et linnarahva jaoks tõusis prügi hind kaks korda,» selgitas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees ja eelmine Võru linnapea Anneli Viitkin.

Tema sõnul on tegemist Võru elanike teadliku nöörimisega, mille eest tuleb Tulikul nüüd vastutada. Viitkin lisas, et juba tema linnapeaks oleku ajal advokaadibüroolt tellitud õigushinnang näitas, et MTÜ Võru Jäätmekeskuse sõlmitud lepingud ja linna prügimajanduse kavandatavad ümberkorraldused ei lähtu linna ega linlaste huvidest. «Paraku ei võetud seda kuulda,» märkis ta.

Linnapea: hinnad on ühed piirkonna madalaimad

Võru volikogu eelmisel istungil hääletas prügi hinna tõusu poolt kümme linnavolikogu liiget.

Tulik väitis kriitikale vastates, et Võru linna jäätmeveo hinnad on ühed madalamad Lõuna-Eestis. «Prügiveo hind on tõepoolest kallinenud, kuid siiski enamlevinud konteinerite puhul on see kuni neli korda odavam, võrreldes ajaga enne korraldatud jäätmeveo hanget Võru linnas,» rääkis ta.

Samuti ei tulnud umbusalduse üleandja Anneli Viitkin Tuliku hinnangul linnapea ametiga toime. Linnapea heidab Viitkinile ette ka seda, et kuigi too kuulub majanduskomisjoni, polevat ta viimase aasta jooksul kordagi prügiteemat käsitlenud koosolekutel osalenud.

Tulik lisas, et tema arvates ei ole tegemist rahva eest seismisega, vaid püüdega riigikogu valimistel valijate hääli koguda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles