Rõivas: kontrollikoja liikme kandidaat leitakse sügise jooksul (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Sven Sester (IRL), peaminister Taavi Rõivas (RE) ning tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski (SDE).
Rahandusminister Sven Sester (IRL), peaminister Taavi Rõivas (RE) ning tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski (SDE). Foto: Erik Prozes

Peaminister Taavi Rõivas kinnitas, et valitsus nimetab Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadi sügisel.

«Kõigepealt, valime nüüd presidendi ära,» ütles Rõivas BNSile. Ta märkis, et viimastel nädalatel on kõikide poliitikute tähelepanu ja ootused suunatud sellele, et president saaks valitud.

Ta avaldas lootust, et esmaspäeval valib riigikogu presidendi ametisse ning seejärel saab valitsus tegeleda järgmiste teemadega. Rõivase sõnul peab kandidaadi esitama rahandusminister. «Kindlasti soovin temaga [rahandusministriga] sel teemal vestelda ja kuulata, millised ettepanekud tal on.»

«Küll saavad otsused valitsuse poolt tehtud,» ütles Rõivas ja kinnitas, et valitsus esitab Eesti kandidaadi kontrollikoja liikme kohale sügise jooksul.

Riigikogu vanematekogu esitas presidendikandidaadiks Kersti Kaljulaiu. Tema ametiaeg kontrollikojas lõppes tänavu mais, kuid seni ei ole valitsus uue esindaja osas suutnud kokkuleppele jõuda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles