Eesti ei lubanud riiki kahe Vene telekanali ajakirjanikke (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti võimud ei lubanud neljapäeval riiki Vene telekanalite NTV ja Life võttegruppe, kes olid saabunud piirile Tallinna linnavalitsuse küllakutse alusel väljastatud turismiviisadega.

«Korrespondent Aleksei Kobõlkov ja operaator Ilja Kondratjev võeti bussist maha Ivangorodi piiripunktis,» teatas NTV neljapäeval oma veebisaidil. Telekanali töötajad olid suundumas neli päeva kestvale tööreisile Tallinna linnavalitsuse kutsel, lisas NTV.

Teate kohasel pidid ajakirjanikud tutvuma Tallinnaga ning külastama kunstimuuseumi ja Eesti Rahva Muusemi. Samuti pidid Vene teleajakirjanikud kohtuma Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvartiga.

«Täna [neljapäeval] kella 12.30 paiku saabusid Narva piiripunkti neli Venemaa kodanikku, kes soovisid turismiviisaga riiki siseneda. Dokumentide kontrollimisel selgus, et nende reisi tegelik eesmärk ei vasta viisas märgitule, mistõttu isikute viisad tühistati ning nad suunati tagasi Venemaale,» ütles BNSile Ida prefektuuri pressiesindaja.

Kobõlkov ütles NTV kodulehel avaldatud teates, et ehkki nad kavatsesid tulla Eestisse turismireisile ega plaaninud tööd teha, siis Eesti võimud ei jäänud seda uskuma.

«Kõigil meie katsetel selgitada, et me ei kavatse töötada ning see on tavaline turismiviisa, mille me saime Tallinna linnaametnike kutsel, ei olnud mingit mõju,» selgitas Kobõlkov.

Tema sõnul on see siiski mitteametlik põhjus nende riiki mittelubamiseks.

Kobõlkovi kinnitusel organiseeris visiidi Tallinna linnavalitsus ning sarnaseid külaskäike toimub regulaarselt, et toetada Eesti pealinna kui ajaloolise ja kultuurikeskuse mainet.

Samasugune saatus tabas neljapäeval ka Vene telekanali Life töötajaid, kes sõitsid samas grupis NTV ajakirjanikega.

«Eesti piiril meid esmalt justkui lasti riiki, aga pärast paluti [bussist] väljuda. Meilt võeti ilma selgitusi esitamata dokumendid ära,» rääkis telekanali Life korrespondent Olga Pritõkina oma telejaama veebiküljel avaldatud teates.

Tema sõnul rääkis juhtunu juures viibinud Vene konsluaadi töötaja, et sarnaseid reise on korraldatud juba viis aastat, kuid kunagi polevat midagi sellist juhtunud. "NTV kolleegid sõidavad juba 2003. aastast saadik Eestisse turismiviisaga ja probleeme ei ole esinenud," ütles Pritõkina.

Life märkis oma kodulehel, et samas grupis olnud trükiväljaannete ajakirjanikud lubasid Eesti võimud riiki. Pressiringsõidu korraldaja on Tallinna linnavalitsus, rõhutas Life.ru.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles