Imiku invaliidistanud isa läheb üheksaks aastaks vangi (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikelaps.
Väikelaps. Foto: Panther Media/Scanpix

Harju maakohus määras neljapäeval karmi karistuse noorele isale ja emale, kellel lasus süüdistus oma laste kallal vägivallatsemises.

Süüdistuse järgi põhjustas 35-aastane Kristjan eelmisel suvel oma tol hetkel viiekuusele lapsele tervisekahjustusi, mille tagajärjel on laps invaliidistunud. 32-aastast Maritit süüdistati aga sama lapse järjepidevas hooletusse jätmises.

Lisaks süüdistati nii Kristjanit kui ka Maritit oma teise ühise lapse korduvas kehalises väärkohtlemises.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas Kristjanile süüdistuse raske tervisekahjustuse tekitamises ja Maritile kannatanu ohtu asetamises. Lisaks süüdistati mõlemaid ka kehalises väärkohtlemises.

Kannatanute terviseandmete kaitseks süüasja kinniste uste taga arutanud Harju maakohus jõudis neljapäeval otsuseni, mis paistab silma oma karmusega. Nii jäi Kristjan süüdi ohvri sandistanud raksete vigastuste tekitamises, kannatanu tervise kahjustamises ja lähisuhtes toime pandud kehalises väärkohtlemises ning pidi selle eest vastu võtma üheksa-aastase vangistuse. Osades kehalise väärkohtlemise episoodides mõisteti mees õigeks.

Leebema karistusega pääses Marit, kes jäi süüdi kannatanu eluohtlikku või tema tervist raskelt kahjustada võivasse olukorda asetamise ja jätmise eest, samuti lähisuhtes toime pandud korduvas kehalises väärkohtlemises. Selle eest tuleb tal kanda kaheaastane tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles