Politsei Nancy väljatõstmisest: sellises olukorras on meil kohustus sekkuda (1)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud lohistasid Nancy Himma oma kodust välja.
Politseinikud lohistasid Nancy Himma oma kodust välja. Foto: Kuvatõmmis videost

Politsei kinnitab, et lauljatar Nancy väljatõstmisel ei jäänud muud üle kui sekkuda ja jõudu kasutada, sest võlgnik keeldus võõralt territooriumilt lahkumast. 

Täna jõudis ajakirja Kroonika kaudu avalikkuse ette video, millelt on näha, kuidas politseinikud toimetavad majast välja lauljatar Nancy, kes oleks pidanud võlgade tõttu majast lahkuma juba pool aastat tagasi. 

Konflikti keskmes on majast võlgade tõttu loobuma pidanud Nancy Himma, tema tütar Anna-Lisa Rink, soomlane Markku Antero Kiukas ja maja uus omanik, ettevõtte RH Varad OÜ omanik Heindo Kunder. 

Ent videos nähtu on vaid pikalt kestnud saaga tulipunkt. Politseil on samasse kohta asja olnud korduvalt.

«Inimesele anti võimalus rahumeelselt oma asjad võtta ning väärikalt lahkuda. Peale korduvaid käsklusi olid politseinikud sunnitud jõuga naise majast välja tooma.» Politseijuht Valter Pärn.

Põhja prefektuuri Ida-Harju politseijaoskonna juht Valter Pärn kinnitas Postimehele, et Rae vallas Järvekülas asuva Täksi tee maja ümber on uue majaomaniku ja seniste üürnike vaheline arusaamatused kestnud juba kuid. Tülid algasid siis, kui maja omanik vahetus ning senised üürnikud ei tahtnud kuidagi välja kolida.

«Esimest korda käis politsei seal kevadel, kui kohtutäitur läks kohtuotsuse alusel endisi üürnikke majast välja tõstma,» meenutas Pärn. Sellisel juhul ongi tema sõnul tavapärane praktika, et avaliku korra tagamiseks kaasatakse korrakaitsjad.

Suvel naasid üürnikud aga eramu territooriumile ning hakkasid ukselukke lõhkuma, et majja pääseda. Majaomanik läks seepeale kohale ning lasi Nancy ja teised majja, et suurema kahju tekkimist vältida.

Endised üürnikud olid vahepeal jõudnud kohtuotsuse edasi kaevata riigikohtusse, kes ei võtnud otsust läbivaatamisele ning seega jõustus ringkonnakohtu otsus, mille järgi oli üürnikel kohustus maja vabastada.

Videos nähtud päeval, 9. septembril palus maja uus omanik Kunder Nancyl lahkuda. Kohale kutsuti ka politsei.

Pärna selgituste kohaselt keeldus naine korrakaitsjate saabudes majast lahkumast ning ei teinud koostööd ei korrakaitsjate ega majaomanikega. «Sellises olukorras on politseil kohustus sekkuda ning äärmisel vajadusel, kui inimene keeldub võõralt territooriumilt lahkumast, kasutada ka tema suhtes jõudu,» kinnitas Pärn.

«Arusaadavalt on tegemist emotsionaalselt raske olukorraga, seda mõlemale osapoolele,» lisas politseijuht. Ta osutas, et inimesele anti võimalus rahumeelselt oma asjad võtta ning väärikalt lahkuda, kuid seda ta ei teinud. Peale korduvaid käsklusi olidki politseinikud sunnitud jõuga naise majast välja tooma.

Hetkel on käimas ka kriminaalmenetlus, mis puudutab võimalikku omavolilist sissetungi samasse majja.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles