Postimehe otseülekanne: Balti riigid saavutasid Rail Balticu osas olulise kokkuleppe (2)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Baltic.
Rail Baltic. Foto: eskiis

Eesti Läti ja Leedu on jõudnud Rail Balticu projekti hangete korraldamise ja lepingute sõlmimise osas kokkuleppele ning tuleval kolmapäeval kell 10.30 toimub Lätis selleteemaline pressikonverents, millest Postimees teeb otseülekande.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) Rail Balticu projekti koordinaator Kristjan Kaunissaare selgitas, et projektiga seoses on terve ports erinevaid asutusi: kolme riigi ühisettevõte RB Rail AS, kolme riigi transpordiministeeriumid ning riiklikud rakendusüksused: Rail Baltic Estonia OU, Estonian Technical Regulatory Authority, Rail Baltica Statyba UAB, Lietuvos Geležinkeliai AB ja Eiropas Dzelzceļa līnijas SIA.

«Selle kokkuleppega pandi paika, mida keegi teeb ehk milliseid hankeid teeb konkreetselt ühisettevõte ja millised jäävad riikide enda kanda,» lausus Kaunissaare.

Hetkel käib kokkuleppe allkirjastamine, mis jõuab lõpule, kui kõik üheksa osapoolt on dokumendile allkirja pannud.

Kolmapäevasel pressikonverentsil antakse ülevaade, millised täpsemalt saavad olema iga konkreetse asutuse ülesanded ja vastutusala. Pressikonverents toimub Läti sideministeeriumis ja seal osalevad RB Rail Asi juhatuse esimees Baiba Rubesa, Rail Baltic Estonia juhatuse liige Indrek Orav, Eiropas Dzelzceļa līnijas SIA juhatuse liige Dins Merirands ning Läti sideministeeriumi strateegilise planeerimise ja riigivarade osakonna juht Ramūnas Rimkus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles