Praxis ei kiirusta Kaljulaidile asendaja leidmisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid.
Kersti Kaljulaid. Foto: Liis Treimann ja Tairo Lutter

Poliitikauuringute keskuse Praxis nõukogu ei kiirusta presidendiks kandideerivale Kersti Kaljulaidile mõttekoja nõukogus asendaja leidmisega ning asub küsimust arutama alles novembris.

«Juhul, kui Kersti Kaljulaid peaks avaldama soovi Praxise nõukogust tagasi astuda, siis arutab nõukogu uue liikme nimetamist järgmisel koosolekul, mis on 21. novembril,» ütles Praxise juht Tarmo Jüristo.

«Meie põhikirja järgi peab nõukogus olema kuni seitse liiget, hetkel kuuluvad sinna peale Kersti Kaljulaidi veel nõukogu esimees Triinu Tombak ja liikmed Sten Tamkivi, Karsten Staehr ja Ene-Margit Tiit,» ütles Jüristo.

Tema sõnul töötab nõukogu ka neljaliikmelisena ja mõttekojal ei ole otseselt kiiret uue liikme nimetamisega. «Pigem vaagime koos nõukoguga rahulikult, millist pädevust lisaks vaja on,» sõnas Praxise juht.

Täna esitasid 90 riigikogu liiget Kaljulaidi presidendikandidaadiks ja esmaspäeval toimub riigikogus presidendi valimiseks erakorraline istung.

Praxise nõukogu plaanis Euroopa kontrollikoja senise liikme Kersti Kaljulaidi kutsuda keskuse juhiks, kuid loobus sellest mais ja tegi talle ettepaneku asuda mõttekoja nõukogusse. Kaljulaid sai Praxise nõukogu liikmeks tänavu juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles