Autod ei püsi ilmaolude halvenedes teel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Tallinna ringteel Jüri lähedal.
Liiklusõnnetus Tallinna ringteel Jüri lähedal. Foto: Mihkel Maripuu

Viimase kahe päeva jooksul on järsult suurenenud avariide arv, politsei esialgsel hinnangul on paljudel juhtudel põhjuseks ilmastikuolude tõttu halvenenud teeolud.

Eile juhtus maanteedel neli ja täna kolm suuremat avariid, milles said inimesed viga ning mille tõttu ka liiklus oli häiritud. Täna toimus Tallinnas ja Harjumaal kokku 19 avariid, Tartu tänavatel registreeriti neli ja Jõgevamaal üks plekimõlkimine.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Tormis Laanisto sõnul võib liiklusõnnetuste järsu sagenemise põhjuseks olla kehvad teeolud. «Meile tundub esialgu tõesti, et kuna eile hommikul tuli uus lumesadu peale, siis liikluses on see olukorda halvendanud, avariisid hakkas rohkem juhtuma. Teeolude tõttu ei saa autod pidama,» sõnas ta.

Otsesed põhjused selgitab siiski välja menetlus, rõhutas Laanisto.

Jaak Perne kirjeldab Postimehe Facebooki lehel tänaseid kehvi teeolusid kurikuulsal Tallinna ringteel marsruudil Lasnamäelt Keilasse.

«Praktiliselt kogu tee Lasnamäelt kuni Kiili ristmikuni oli kaetud konarliku kiilasjääga, ei liiva, ei soola, ei mitte midagi,» jutustas ta. Lisaks olid kõrvalteed ääristatud mehekõrguste hangedega. «Boonusena veel lagedal puhuv küljetuul ja pinnatuisk. Ma üldse ei imesta, et sellel teelõigul praktiliselt iga päev laksud käivad.»

Maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu märkis, et sagenenud avariide põhjustest saab rääkida pärast seda, kui politsei on põhjused välja selgitanud.

Üldjuhul on amet tema kinnitusel aga maanteede seisukorraga rahul. «Maanteeamet teostab oma lepingupartnerite, s.o teehooldajate tegevuse üle regulaarset järelevalvet,» lisas Kasesalu.

Kui politsei menetluse käigus selgub, et avarii on toimunud kehvade teeolude tõttu, vaatab maanteeamet teehooldaja töö korrektsuse üle. «Politsei menetleb iga juhtumit sõltumatult. Nagu öeldud, teostab maanteeamet teehoolduse järelevalvet regulaarselt, reageerides vajaduse korral operatiivselt,» lisas pressiesindaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles