Eesti-Saksa lende pommiga ähvardanud meest pole siiani leitud

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud võtsid 2016. aasta juulis pärast pommiähvardust Tallinna lennujaama tugevdatud valve alla.
Politseinikud võtsid 2016. aasta juulis pärast pommiähvardust Tallinna lennujaama tugevdatud valve alla. Foto: Erik Prozes

Tänavu juulis Tallinna lennujaama ja kaitsepolitseisse helistanud meest, kes teatas kavatsusest õhkida nädala jooksul Tallinnast Saksamaale suunduv lennuk, ei ole siiani leitud.

Kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp nentis, et antud juhtumi kohta neil uudiseid pole. Ähvarduse teinud isikut pole siiani kindlaks tehtud.

25. juuli öösel kella kahe paiku helistas lennujaama ja kaitsepolitseisse end Islamiriigi liikmeks kutsunud mees, kes teatas kavatsusest õhkida nädala jooksul Tallinnast Saksamaale suunduv lennuk. Telefonikõned olid tehtud inglise keeles, Eesti mobiilinumbrilt ja Eesti territooriumilt.

Kaitsepolitsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb lennuohutusvastast rünnet, menetlust juhib riigiprokuratuur.

Puusepp märkis septembris, et juhtumi asjaoludes on midagi, mille tõttu ei ole selle inimese väljaselgitamine nii lihtne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles