President Ilves õnnitles Kaljulaidi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Elmo Riig

President Toomas Hendrik Ilves õnnitles Kersti Kaljulaidi, kelle riigikogu valis täna 81 poolthäälega Eesti järgmiseks riigipeaks.

«Annan 10. oktoobril rahuliku südamega ja kindlal meelel Vabariigi Presidendi ameti üle Kersti Kaljulaidile,» ütles alates 2006. aasta sügisest riigipea ametit pidanud Toomas Hendrik Ilves.

«Kersti Kaljulaidil on tundlik ja tark pilk nii Eesti sisse kui ka Euroopasse ja julgeoleku teemadesse,» kinnitas Ilves, kes hiljuti nimetas Euroopa Kontrollikoja senise liikme Kersti Kaljulaidi arenguseire nõukotta. «Kutsun kõiki kaasmaalasi teda toetama uue riigipeana.»

President Ilves tunnustas parlamendierakondi presidendivalimistel parteideülese kokkuleppeni jõudmisel: «Nagu ütlesin ka parlamendi sügishooaja avamisel, me vajame kokkulepet selleks, et valida president, kellel on parlamentaarsele riigile kohane poliitiline toetus, kes teab enda põhiseadusest tulenevat ametijuhendit ning seisab oma kogemuste ja mõistusega Eesti eest nii kodus kui ka välissuhtluses.»

Riigipea Toomas Hendrik Ilves kohtub värskelt valitud presidendiga täna õhtul Kadriorus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles