PPA isikukaitsebüroo juht: seadus ei kohusta presidenti elama Kadrioru lossis

Katriin Tralla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid valiti uueks Eesti presidendiks.
Kersti Kaljulaid valiti uueks Eesti presidendiks. Foto: Tairo Lutter

Politsei võtab presidendikandidaadi automaatselt enda kaitse alla hetkest, mil uue presidendi nimi välja kuulutatakse, kinnitas politsei- ja piirivalveameti (PPA) isikukaitsebüroo juht Andris Viltsin. 

Viltsini kinnitusel on alates tänasest tagatud Kersti Kaljulaidi ööpäevaringne ihukaitse, samuti võetakse valve alla tulevase riigipea elukoht.

Detaile, nagu kuidas uut presidenti täpsemalt kaitsma hakatakse või mitu inimest seda teha saavad, ei ole võimalik turvalisuse huvides avalikustada, sõnas Viltsin.

«Seadus ei kohusta presidenti elama Kadrioru lossis, küll aga on residentsis üles ehitatud korralik turvsüsteem, mis aitab oluliselt kaasa turvalisuse tagamisele. Praeguses elukohas selline lahendus puudub ning tõenäoliselt tuleb see n-ö nullist üles ehitada,» kommenteeris ta.

Viltsini sõnul ei ole nende jaoks määrav see, kus riigipea elab. «Kui presidendipere otsustab jääda oma senisesse elupaika, teeme endast sõltuva, et presidendi pere võiks ennast oma kodus hästi ja turvaliselt tunda.» Kas see vajab lisaks tehnilistele lahendustele ka ööpäevaringset mehitatud valvet, see selgub lähiajal, kommenteeris isikukaitsebüroo juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles