Galerii: ettevõtjad katsetavad maanteeameti testlõigul teekattemärgistust (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maanteeameti eestvedamisel testitakse Harjumaal Tallinna-Narva maanteel Kiiu kandis asuval testlõigul teekattemärgistusmaterjalide sobivust Eesti teedele.

Maanteeameti liikluskeskkonna arendusjuht Janno Sammul selgitas, et lõigul testitakse erinevate tootjate märgistusmaterjalide sobivust Eesti teedele.

«Märgistusmaterjal paigaldatakse korrapäraste joonte rühmadena Narva–Tallinna suunal esimesele sõidurajale kilomeetrile 35,2,» täpsustas Sammul.

Täna, esmaspäeval märgistas testlõigul maanteed liiklusalaseid töid tegev ettevõte Signaal AS. Osa märkidest tehti käsitsi, osa erinevate masinatega.

Maanteeamet avas testlõigu juba augustis ning järgneva kahe aasta jooksul teostab maanteeamet lõigul perioodiliselt mõõtmisi, et hinnata materjalide muutumist ajas – mõõdetakse valguspeegelduvuse muutumist ja materjali kulumiskindlust.

Initsiatiiv testlõigu loomiseks tuli Sammuli sõnul ettevõtjatelt, kes soovivad oma materjale katsetada ning teelõigu rajamisel võeti eeskuju Rootsis sarnastel eesmärkidel rajatud teelõikudest.

Liiklejaid informeerib testlõigu asukohast vastav liiklusmärk «MÄRGISTUSE TESTLÕIK». Testlõigule materjalide kandmise ajal on üks sõidurada liiklusele suletud ning vajadusel piiratakse kiirust. Maanteeamet palub liiklejatel olla tähelepanelik ja jälgida liikluskorraldust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles