Kolm nippi, et ära tunda riknenud kosmeetikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Väliselt näib meigikott küll sinu kosmeetikavaru kauni hoiupaigana, kuid toodete kogunedes võib varanduse hulgast üsna hirmuäratavaid eksemplare leida.

Blisstree palus kuulsuste meigikunstnikul Jessica Liebeskindil näpunäiteid jagada, kuidas kosmeetikakotis korda hoida. Järgnevalt tema kolm nippi, mis aitavad sinu mõistust, raha ja tervist hoida.

Välimus ei reeda alati sisu

Jessica sõnul säilib nii kompakt- kui tolmpuuder umbes kolm aastat. Probleem tekib sellest, et peale kandes satub puuder kokku naha õlide ja niiskusega ning jõuab siis tagasi karpi - tagajärjeks võib olla värvide oksüdeerimine ja puudri klaasistumine.

Seda ei pea aga prügikasti viskama, kui kolm aastat veel täis pole. Hõõrudes väikese lapikesega õrnalt toote pealispinda, löövad värvid taas särama ja puuder muutub pehmeks.

Huulepulka tunneb lõhna järgi

Kuigi enamik huulepulki ja -läiked püsivad kaks aastat, on neidki värve, mille ühel hetkel sahtlipõhjast leiame ja otsustame seda eelseisvatel pulmadel või peol kasutada.

Kui täpselt ei mäleta, millal toode ostetud sai, siis soovitas Jessica usaldada lõhnameelt. Tootest oleks aeg vabaneda, kui värv on laiguline ning huulepulk enam hästi ei lõhna.

Eristuvad kihid ja värvid

Jumestuskreeme kõlbab üldiselt kasutada kuni aasta, kuid mõningaid ohumärke täheldades ei tohiks seda enam nahale kanda. Peamiselt tuleks jälgida igusugust eraldumist – see käib nii peamiste õlikihtide kui märgatavalt eristuvate värvide kohta. Isegi, kui tooteinfo järgi tuleb seda «enne kasutamist loksutada», peaksid uue jumestuskreemi muretsema.

Lisaks rõhutas ekspert, et meigipintsleid tuleks alati pärast kasutamist pesta. Kuivatamisel suuna hari allpoole, et vältida niiskuse imbumist pintslisse ja hallituseks soodsa pinnase tekkimist .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles