Otseülekanne: arutelu riigiasutuste võimalikkusest Ida-Virumaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimub Jõhvi kontserdimajas ekspertide arutelu riigiasutuste Ida-Virumaale ümberpaigutamise võimaluste ja vajaduste üle. Postimees teeb kella 14-15.30 toimuvalt diskussioonilt otseülekande.

Riigiasutuste Ida-Virumaale paigutamise erinevate aspektide üle arutlevad justiitsminister Urmas Reinsalu, Balti Venemaa Uurimise Keskuse juht Vladimir Juškin, Tartu Ülikooli regionaalse planeerimise dotsent Garri Raagmaa, Eesti Välispoliitika Instituudi ekspert Karmo Tüür, Tallinna Tehnikaülikooli professor Rainer Kattel ja justiitsministeeriumi Ida-Virumaal asuva vanglate valdkonna asekantsler Priit Kama. Diskussiooni juhib ajalehe Põhjarannik peatoimetaja Erik Gamzejev. 

Poliitikauuringute keskus Praxis on mullu avaldatud raportis välja toonud, et Ida-Virumaal on võrreldes teiste Eesti piirkondadega kõige rohkem nõrga riigiidentiteediga venekeelseid elanikke Eestis.

«Ida-Virumaa arengu ja lõimimise toetamine on tähtis Eesti ees seisev ülesanne. Üheks võimalikuks lahenduseks on selgelt identifitseeritavate ja turvatunnet loovate riigiasutuste ja -ametnike igapäevase kohalolu suurendamine selles piirkonnas,» ütles justiitsminister Urmas Reinsalu.

Ekspertide paneeldiskussioon toimub riigiasutuste pealinnast välja viimise arutelu raames. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles