Wikileaks kaalub kohtuteed endise kaasvõitleja vastu

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Domscheit-Berg
Daniel Domscheit-Berg Foto: SCANPIX

Wikileaks teatas täna, et kaalub kohtuteed Julian Assange’ist raamatu «Inside Wikileaks» kirjutanud endise kaasvõitleja Daniel Domscheit-Bergi vastu.


«Wikileaks on astunud juriidilisi samme endise töötaja Daniel Domscheit-Bergi vastu, kelle tegevuse organisatsioon septembris peatas,» kuulutas Wikileaksi praegune kõneisik Kristinn Hrafnsson AFP-le saadetud avalduses. «Selle põhjused selguvad järk-järgult, kuid mõningatele neist vihjavad Domscheit-Bergi raamatu katked.»

«Selles raamatus tunnistab Daniel Domscheit-Berg organisatsiooni saboteerimist erinevatel viisidel,» jätkas Hrafnsson. «Endine Wikileaksi töötaja tunnistab, et kahjustas lehekülje peamist sisestamissüsteemi ja varastas materjali.»

Sakslane Domscheit-Berg ja veel mitu inimest lahkusid Wikileaksist septembris. Oma raamatus kirjeldab Domscheit-Berg Wikileaksi kui kaootilist organisatsiooni, kes ei suuda kaitsta oma allikaid. Samuti süüdistab ta Assange’i võimuahnuses ja lehekülje asutajate ideaalide reetmises.

Sakslase kirjelduste kohaselt on 39-aastane Assange väga nutikas, kuid samas paranoik.

Veidraim asi, milles Domscheit-Berg Wikileaksi asutajat süüdistab, on tema kassi ahistamine. «Julian võitles pidevalt domineerimise eest, isegi minu kõutsi Herr Schmittiga,» kirjutab Assange’i endine võitluskaaslane.

«Alates ajast, kui Julian minuga Wiesbadenis elas, on kass kannatanud psühhoosi all,» kaebab Domscheit-Berg. «Julian ründas looma pidevalt. Ta ajas oma sõrmed kahvli moodi harali ja rabas kassi kõrist.»

Samas ei saavutanud looma omaniku sõnul Assange’i ja Herr Schmitti tülides mitte alati võitu inimene – mõnikord õnnestus kassil Wikileaksi asutajat kiire käpahoobiga ka tõrjuda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles