Sinijärv: Heljo Männi tekstide hulk on hoomamatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Sinijärv
Karl-Martin Sinijärv Foto: Peeter Langovits

Kirjanike liidu esimees Karl-Martin Sinijärv märkis, et Heljo Männil on õnnestunud luua mitu tegelast, keda teavad kõik eestlased.

«Heljo Männi kirjapandud tekst on täiesti hoomamatu, teda on nii aega kui mahtu pidi võttes tohutu hulk, hästi mitmekesist ja põnevat. Ma arvan, et vähe on neid, kes kõike seda tervenisti haarata oskavad,» sõnas Sinijärv Heljo Männi 85. sünnipäeva tähistamisel Postimees.ee’le.

«See tähendab, et alati on midagi uut ja vahvat leida ja eks see olegi üks klassiku tunnuseid.»

«Eesti pisikene keele- ja kultuuriruum on säherdune, kus on üks raamat nagu Oskar Lutsu «Kevade», mille kohta võib vist 100-protsendilise kindlusega ütelda, et kõik eestlased seda raamatut teavad ja on suure tõenäosusega isegi läbi lugenud,» rääkis Sinijärv.

«Heljo Mänd tikub peaaegu sinna lähedale – Mõmmit teavad ka ikka kõik. Selliseid asju on maailma mastaabis väga vähe. Vaid väikestel rahvastel on selline kihvt võimalus, et meil on mõned asjad, raamatud või tegelased, keda teavad kõik. Heljo Mänd on mõned sellised suutnud tekitada,» sõnas Sinijärv.

«Kui inimene tahab midagi teha ja teeb seda rõõmuga, siis üldjuhul kukubki hästi välja. Ega raha pärast ja hambad ristis niisuguseid tegelasi välja ei mõtle,» pidas kirjanik Mõmmi-tegelase populaarsuse põhjuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles