Ükski Eestisse toodud põgenik pole seni tööd leidnud (5)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjapõgenikud oleks enda kinnitusel valmis tegema igasugust tööd. Illustratiivne foto.
Sõjapõgenikud oleks enda kinnitusel valmis tegema igasugust tööd. Illustratiivne foto. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Ligi 25 Euroopa rändekava alusel Eestisse toodud sõjapõgenikku oleks valmis kohe tööle hakkama, kuid pole seda leidnud.

Postimehega rääkinud perekondade kinnitusel on töö leidmine kõige suurem väljakutse. Näiteks on täna jätkuvalt töötu perfektset inglise keelt rääkiv jeemenlane, kes igapäevaselt tööportaale kammib ja avaldusi laiali saadab. 

Esimesed põgenikud jõudsid Eestisse märtsi lõpus. 

Sotsiaalministeeriumi rahvusvahelise kaitse poliitika juht Triin Raag kinnitas, et tööle asumise valmidusega on umbes 25 inimest. «Mõned neist on tööle asunud koheselt peale Eestisse saabumist, esimesel töökohal püsimist ei ole soodustanud näiteks terviseseisund, ebapiisav eesti keele oskus ja muud põhjused. Hetkel nad ei tööta,» nentis Raag.

Kõik, kes ei tööta, on registreeritud töötuks töötukassas, kus neid toetakse näiteks läbi tööpraktika, tööklubi ja muude tööturumeetmete. Samuti käivad nad eesti keele kursustel.

Alates märtsist on Eesti Euroopa rändekava alusel vastu võtnud 60 inimest, neist 27 on  lapsed. Samuti on vastu võetud inimeste seas pensioniealisi ning just sünnitanud või lapseootel naisi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles