Ülimadala veetaseme tõttu jääb Hiiumaa liinile sõitma vaid üks parvlaev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev St Ola.
Parvlaev St Ola. Foto: Saaremaa Laevakompanii

Ülimadala veetaseme tõttu sõidab täna õhtul Hiiumaa liinil esialgu vaid kõige väiksem parvlaev Harilaid. Kui ilmastikuolud halvenevad, võidakse ka see liinilt maha võtta.

Hommikul kell 8.30 Rohuküla sadamast väljuma pidanud parvlaev St Ola sai sõitmist alustada alles kell 9.30. Selgus, et reis lükkus edasi jahutusprobleemi tõttu. «St Ola jahutussüsteem ummistus, kuna meri on madal ja kasvu täis. Hetkel tegeletakse probleemi lahendamisega ja püütakse laevad taas graafikusse saada,» teatas TS Laevad hommikul.

Pärastlõunal selgus aga, et St Ola võetakse ülimadala veetaseme tõttu üldse liinilt maha ning liinile jäävad Regula ja Harilaid. 

Sellega jamad ei lõppenud ja napilt tund aega hiljem teatas TS Laevad, et liinilt võetakse ka Regula. «Veetaseme väga kiire languse tõttu jääb Hiiumaa liinil seisma ka parvlaev Regula ja laeva järgmist väljumist Rohukülast ei toimu. Kuna tuul tugevneb, siis võib peagi lõpetada liikluse ka parvlaev Harilaid,» teatas ettevõte.

Kella 17 seisuga sõidab Harilaid vabagraafiku alusel. Viimati väljus Harilaid kell 16.15 Rohukülast ning on Heltermaal orienteeruvalt kell 18.

Reisijatel palutakse võimalusel oma reis edasi lükata ning sadamasse ootama mitte tulla. Sadamas teenindatakse sõidukeid nende saabumise järjekorras, eelisega saavad laevale liinibussid, operatiivsõidukid, postiautod ja puudega isikud.

Loe lisaks: 

Operatiivset infot parvlaevade kohta saab jälgida siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles