Ansip: kui minust oleks saanud Keskerakonna esimees… (14)

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Erakogu

Endise reformierakondlasest peaministri ja praeguse Euroopa Komisjoni asepresidendi Andrus Ansipi hinnangul ei saa Keskerakonnast ka pärast kiiret juhivahetust niipea valitsuskõlblikku erakonda.

«Muutused Keskerakonnas ei saa toimuda üleöö, isegi kui juhti üleöö vahetatakse. Keskerakonnal on suhtelisel konservatiivne ja lojaalne toetajaskond ning selle eelduseks on teatud seisukohad. Kui neid seisukohti kiiresti muutma hakata, siis võib valijaskond erakonnal ära kaduda ning see ei saa olla eesmärk,» ütles täna Tallinna väisanud Ansip.

Tema hinnangul ei saa erakonna juht erineda oma vaadetelt valijaskonnast ja valijaskond ei ole võimeline teatavasti üleöö muutuma.

«Kui mingi juhuse tahtel - ma küll ei kujuta ette, kuidas see oleks võiks juhtuda - oleks minust saanud Keskerakonna esimees, siis võiks küll teha loterii, kui kaua oleks võtnud aega, et viimane liige oleks erakonnast lahkunud,» fantaseeris ekspeaminister.

Ansip ei ennusta seega, et Keskerakond võiks kiirelt muutuma hakata ning et Keskerakonnast võiks niipea saada valitsuserakond.

«Kui juhti vahetatakse, siis pinged erakonnas kiirelt ei kao. Ja kui leerid jäävad pikaks ajaks püsima, siis on Keskerakonnal ükskõik kellega väga rasket valitsuskoostööd teha. Kui on ebakindel erakond, siis ei taha keegi endale sellist riski võtta,» täpsustas ta.

Võimuvõitlus Keskerakonnas on viinud  selleni, et novembri alguses toimub partei erakorraline kongress, kus plaanis ka esimehe valimine. Tõenäoliselt saab praeguse esimese Edgar Savisaare rivaaliks olema seal Jüri Ratas - mees, kes korra juba valimistel Savisaarele alla jäänud ja näiteks pärast kohalikke valimisi ka Tallinna linnapea koha tema jaoks vabastanud.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles