Vene sõjalennuk rikkus Eesti õhupiiri (1)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene hävitaja Su-27.
Vene hävitaja Su-27. Foto: TASS/Sanpix

Täna öösel kell 2.38 sisenes ilma loata Eesti õhuruumi Vaindloo saare piirkonnas Venemaa Föderatsiooni relvajõudude hävituslennuk Su-27.

Lennuk viibis Eesti õhuruumis alla minuti. Lennuki transponder oli välja lülitatud, lennuplaan oli esitamata ning lennukil ei olnud raadiokontakti Eesti lennuliiklusteenindusega.

Välisministeerium kutsus täna välja Venemaa suursaadiku Eestis ja andis üle noodi.

See on juba viies kord sel aastal, kui Vene õhusõiduk rikub Eesti õhupiiri. Viimati teatas kaitsevägi rikkumisest 6. septembril, kui Vene Föderatsiooni lennuk An-72 rikkus samuti Vaindloo saare juures Eesti õhupiiri.

Postimees kirjutas hiljuti, et Vene sõjalennukitel polegi transpondereid, mida sisse lülitada. Nii ei ole need ka tsiviillennujuhtidele nähtavad. Postimehele kinnitasid sellise võimekuse puudumist Moskva üks tuntumaid sõltumatuid sõjanduseksperte Pavel Felgenhauer, Venemaa kangelasest katselendur Aleksandr Garnajev ja Vene ohvitser, kes palus oma nime mitte avaldada, sest tal pole õigust ajakirjanikele kommentaare anda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles