Kivirähk: Ilvese toetuse langus võib olla seotud perekondlike muudatustega (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Kivirähk
Juhan Kivirähk Foto: postimees.ru

Sotsioloog Juhan Kivirähk peab president Toomas Hendrik Ilvese toetuse languse põhjuseks oma ametiaja lõpus eelkõige juba kevadest peale kestnud presidendikampaaniat ja tema abielulahutust.

«Presidendi toetuse languse põhiliseks põhjuseks võib pidada seda, et tema ametiaja lõpp on lähedal ja rahvas vaatab juba lootusrikkalt uue presidendi poole. Alates kevadest on presidendikampaania olnud väga hoogne ja rahva seas on olnud väga selged favoriidid. Selle taustal on ametisolev president varju jäänud,» ütles Kivirähk Postimehele.

Ta lisas, et venekeelse elanikkonna seas on Ilvese toetus olnud kogu aeg madal, kuid alates eelmise aasta lõpus hakkas riigipea toetus langema ka eestlaste seas. Kivirähki sõnul pole küll midagi katastroofilist, aga taasiseseisvumisaegsetest presidentidest lõpetab Ilves kõige madalama usaldusega.

«Tõenäoliselt avaldasid eestlastest vastajate seas presidendi toetusele mõju tema perekondlikud muudatused. Ootused presidendi käitumisele on kõrgemad kui tavainimeste puhul ja temalt oodatakse veidi teistsugust käitumist. Ilmselt ei vaadatud hea pilguga, et president seltskonnameedialt liiga palju tähelepanu saab,» rääkis Kivirähk.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles