Eesti elanikud ostavad Ivangorodis suitsu kokku

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis kallinenud suitsuhind ärgitab narvalasi piir taha minema.
Eestis kallinenud suitsuhind ärgitab narvalasi piir taha minema. Foto: Liis Treimann

Venemaa piirilinn Ivangorod elab üle sigarettide ostubuumi, sest pärast suitsu kallinemist Eestis suunduvad üha uued ja uued suitsetajad ning edasimüüjad Narvast naabrite juurde sisseoste tegema.

Ivangorodi kaupluse Russki Razmer müüja Nataša sõnul on viimasel ajal hakatud väga palju sigarette ostma, kirjutab Põhjarannik.

«Iseäranis, kui meile hakati hallide passidega tulema,» lisas ta, pidades silmas, et Eesti elavad kodakondsuseta isikud pääsevad alates sellest suvest üle piiri ilma viisata.

Veelgi suuremat heameelt tunti Ivangorodi bussipeatuses asuvas müügikioskis Minutka, kus peale suitsukraami suurt midagi osta ei olegi, ning seal olevat nõudlus sigarettide järele viimase kuu jooksul kasvanud lausa 3-4 korda.

Osa Ivangorodist toodud suitsudest kasutavad toojad ise eesmärgipäraselt ära, teine osa aga läheb salakaubana müüki, näiteks kasum igalt edasimüüdud väga populaarselt Vene suitsumargilt Arktika küünib mõningatel juhtudel 100 kroonini.

Nõudlus suitsutoojate järele on suur seetõttu, et seaduse järgi võib üks inimene tuua Venemaalt Eestisse kuni 200 sigaretti ööpäevas ehk ühe ploki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles