Otseblogi: Kersti Kaljulaidist sai Eesti president (16)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Presidendiks valitud Kersti Kaljulaidi ametisse astumise ajaks rivistati esmaspäeval Toompeale auvahtkond. Õhtul toimus Kadriorus Kaljulaidi ja ametist lahkuva president Toomas Hendrik Ilvese ühine vastuvõtt.

Kell 14.15 saabus president Kersti Kaljulaid koos oma abikaasaga Kadriorgu, kus nad kohtusid president Toomas Hendrik Ilvese ja tema abikaasa Ieva Ilvesega.

Kella 14.40–15.00 oli Toompeal riigikogu hoone esisel platsil üles rivistatud auvahtkond ning toimus vabariigi presidendi ametisse astumise pidulik tseremoonia.

Kell 15 suundusid presidendid Toompea lossi, kus Ilves pidas kõne. Seejärel andis Kaljulaid riigikogu ees ametivande ja sai kaela ametiketi. Pärast hümni esines ta samuti kõnega.

Kella 15.45 ajal tegid presidendid Valges saalis sissekande külalisteraamatusse ning toimus ka nende pidulik pildistamine. Seejärel väljusid presidendipaarid auvahtkonna saatel riigikogu hoonest ning Kaljulaid tervitas Lossi platsil aukompaniid.

Presidendid Kaljulaid ja Ilves läksid seejärel Kadriorgu ja õhtul algusega kell 17 toimus Kadrioru väliskunsti muuseumis vastuvõtt, kuhu olid kutsutud põhiseaduslike institutsioonide esindajad, valitsuse liikmed, diplomaadid ja kõrged riigiametnikud. Vastuvõtul kõnelesid president Kersti Kaljulaid, riigikogu esimees Eiki Nestor ja diplomaatilise korpuse vanem Taani suursaadik Søren Kelstrup.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles