Kaitseminister andis Ilvesele kaitseministeeriumi kõrgeima teenetemärgi (1)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
kaitseministeeriumi I klassi teeneterist
kaitseministeeriumi I klassi teeneterist Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Hannes Hanso autasustas  Toomas Hendrik Ilvest erakordsete teenete eest Eesti julgeoleku tugevdamisel kaitseministeeriumi I klassi teeneteristiga. 

«Oma ametiaja käigus andis president Ilves erakordse panuse Eesti riigikaitse ülesehitamisesse, arendamisesse ja kindlustamisesse, mis on teinud Eestist usaldusväärse liitlase,» ütles Hanso. «President Ilvese järjekindel ja tingimusteta toetus Eesti sõduritele nii kodus kui ka välisoperatsioonidel on aidanud tõsta Eesti sõdurite moraali.»

Kaitseminister sõnas, et president Ilves on järjekindlalt, loominguliselt  ja silmapaistavalt toonud Eesti julgeolekuolukorra rahvusvahelise tähelepanu keskmesse ning saavutanud laia rahvusvahelise toetuse, mis on vajalik Eesti julgeoleku tagamiseks laiemalt ning eriti liitlasriikide heidutusmeetmete välja töötamisel ja rakendamisel kogu Läänemere piirkonna turvalisuse säilitamiseks.

Kaitseministeeriumi teeneteristi I klass on kõrgeim kaitseministeeriumi aumärk, mida antakse välja erakordsete teenete eest riigikaitse arendamisel. Enne president Ilvest on selle teeneteristi pälvinud 21 silmapaistvat inimest: nii Eesti poliitikud, ühiskonnategelased ja kõrgemad ohvitserid kui ka oluliste partnerriikide diplomaadid ja riigiteenistujad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles