Avanädalal käis ERMis umbes 800 inimest päevas

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külastajad Eesti Rahva Muuseumis.
Külastajad Eesti Rahva Muuseumis. Foto: Sille Annuk

Kauaoodatud Eesti Rahva Muuseumisse (ERM) jõudis avanädalal pisut üle 6000 inimese.

Avanädalal, 1. kuni 9. oktoobrini külastas ERMi 6293 inimest ehk keskmiselt 787 inimest päevas. Rekordpäev oli möödunud laupäev, kui muuseumipileti ostis koguni 1541 huvilist.

Ent eelpool väljatoodud numbrid näitavad vaid seda, kui palju oli piletiga külastajaid. Lisaks neile on umbes tuhatkond inimest, kes on osalenud erinevatel üritustel, mida uus muuseum on jõudnud korraldada.

«Lisada võib ka avamispeo ligikaudu 2300 inimest, kes viibisid majas mitu tundi ja kellest enamus vaatas ka mingil määral näitustele väljapandut,» rääkis muuseumi kommunikatsioonijuht Kaarel Tarand.

Tema sõnul on keeruline välja tuua, millistest riikidest on külastajaid olnud, sest pileti ostmisel ju päritolumaad ei küsita. Küll aga saab vaadata grupikülastusi.

«Grupiturism alles hakkab käivituma, aga juba avamispäeval oli siin kolm rühma Soomest ja tänu Läti ajakirjanduses ilmunule on huvi ka Läti suunalt kasvamas,» sõnas Tarand. Suurel avamispeol oli väliskülalisi vähemalt 20st riigist USAst Jaapanini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles