Postimees.ee avalikustab Eestit ja Guantanamot puudutava Wikileaksi saladokumendi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wikileaks.
Wikileaks. Foto: www.wikileaks.org.

Postimees.ee avaldab järgmise huvitavama USA saatkonna saladokumenti, mis Postimehel õnnestus Wikileaksi andmebaasi kaudu enda valdusse saada.

Täna avalikustatud memo on 3. augustist 2009 USA erisaadiku Daniel Friedi salajase visiidi kohta Tallinna sama aasta juulis. Sellest visiidist avalikult ei ole seni teatatud. Dokumendist on näha, et kohtumiste järel olid USA diplomaadid optimistlikud, et Eesti ilmselt võtab üks-kaks Gitmo vangi siia.

Postimees on Norra juhtiva päevalehe Aftenposteni abil Wikileaksi andmebaasist saadud tekste muutnud ainult niipalju, et võtnud välja enamiku suursaadiku infoallikate nimed. Seda on tehtud kooskõlas Aftenposteni esitatud juhtnööridega.

Dokumendid on originaal - ehk inglise keeles ning nende põnevamaid detaile on võimalik lugeda ka Postimehe ajakirjaniku Argo Ideoni lugudest.

Loe faile siit (inglise keeles):

- Memo (3. august 2009)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles