Politsei: presidendi elukoha valvega naabritele piiranguid ei kaasne (2)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaidi eramu Nõmme linnaosas, selles majas sooviks ta presidendiametis edasi elada.
Kersti Kaljulaidi eramu Nõmme linnaosas, selles majas sooviks ta presidendiametis edasi elada. Foto: Erik Prozes

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) isikukaitsebüroo juht Andris Viltsin kinnitab, et kuigi presidendi uues elukohas Nõmmel tuleb kogu turvasüsteem nullist üles ehitada, täiendavaid piiranguid sellega naabritele ei laiene.

Kersti Kaljulaidi soov on jääda kahe lapse ja abikaasaga edasi elama oma Nõmmel asuvasse eramajja ja käia tööl Kadriorus.

Isikukaitsebüroo juht märkis eelmisel nädalal, et kuigi seadus ei kohusta presidenti elama Kadrioru lossis, on residentsis üles ehitatud korralik turvasüsteem, mis aitab kaasa turvalisuse tagamisele. Praeguses elukohas selline lahendus puudub ning tõenäoliselt tuleb see n-ö nullist üles ehitada.

Presidendi ja tema perekonna kaitsmise põhimõtted ei ole Viltsini sõnul muutunud. «Teeme enda poolt kõik selleks, et riigipea ja tema pere saaksid ennast turvaliselt tunda,» rõhutas ta.

Viltsin nentis, et kaitsmise üksikasjadel ei saa ta pikemalt peatuda, küll kinnitab ta, et kõik vajaminevad turvaseadmed tagab politsei- ja piirivalveamet. Kõik ümberehitused, investeeringud valveseadmetesse ning kaitse- ja valvemeeskonna olmeküsimused lahendatakse lähiajal koostöös presidendi kantseleiga.

Täiendavatest kuludest, mida võimalikud ümberehitused võivad kaasa tuua, on Viltsini sõnul veel vara rääkida. Täiendavaid inimesi objektivalvesse tema sõnul värvata ei ole plaanis. 

«Üritame kindlasti säilitada maksimaalselt olemasolevat elurütmi, mistõttu presidendi elukoha valvega seoses naabritele piiranguid ei kaasne,» märkis Viltsin.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles