Ilvese endised nõunikud tulevikuplaane veel ei ava

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvaauto kõrval seisab presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam.
Turvaauto kõrval seisab presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam. Foto: Mihkel Maripuu

President Toomas Hendrik Ilvese endistest nõunikest jätkas uues presidendi kantselei kooseisus julgeolekunõunik Merle Maigre, ülejäänud nõunikud tulevikuplaanidest veel rääkida ei soovi.

Ilvese endine avalike suhete nõunik Toomas Sildam ütles, et tema ei ole veel ühelegi töölepingule alla kirjutanud. «Eks ma vaatan ja mõtlen. Vaatan, mis on võimalused ja teen oma otsuse ja valiku,» lausus ta.

Presidendi kantselei endine direktor ja kunagine vabariigi valimiskomisjoni esimees Alo Heinsalu tänas oma tulevikuplaanide vastu huvi tundmast. «Jah, täna on minu viimane päev VPK direktorina. Esimene eesmärk on puhata,» vastas ta eile kirjale.

Toomas Hendrik Ilvese sisenõunik olnud Heli Suvi keeldus aga igasugustest kommentaaridest selle kohta, mida ta plaanib nüüd edasi teha.

Ilvese endine kultuurinõunik Jaan Tootsen kinnitas, et temal praegu midagi uut käsil ei ole, vaid ta kavatseb jätkata oma senist tööd Raadioteatri toimetajana. «Olen ju olnud kogu aeg tööl ka raadios rahvusringhäälingus ja teen edasi oma «Ööülikooli» saateid,» ütles ta.

Ilvese vabakonna nõunikuna töötanud Madle Lippus selgitas, et töötas presidendi kantseleis osalise koormusega ja jätkas samal ajal oma teiste tegevustega, milleks tollal ehk 2011. aastal oli Uue Maailma Selts ja Tallinna asumiseltside eestvedamine.

Nüüd olen Lippus eelkõige seotud Linnalaboriga, ühinguga, mille tegevuste fookuses on inimsõbralik linnaruum. «Viimased kolm aastat on oluline osa minu ajast möödunud kodus koos mu kahe väikese lapsega (3,5 ja 2 aastat) ning kindlasti jäävad nad olulisel määral mu ajaressurssi «kulutama» ka edaspidi,» rääkis ta.

Lippuse hinnangul on president Kaljulaidi vabakonna nõunikun Urmo Kübar väga hea valik. «Ja vähemalt sama suur rõõm kui Urmo üle on mul selle üle, et uus president pidas vabakonna teemat nii oluliseks, et selle valdkonna nõunik oma meeskonda kutsuda ja n-ö järjepidevust jätkata,» lisas ta.

Ilvese endine julgeolekunõunik Merle Maigre otsustas samal ametikohal jätkata ka uues presidendi kantselei kooseisus.

Presidendi kantseleis on kokku 60 töökohta, lisaks veel ihukaitsjad ja käsindusohvitserid.

Ilvese ametiaja lõppemisega lahkusid presidendi kantseleist tema nõunikud, kes olid ametisse nimetatud tema volituste lõppemiseni. Nii arvestasid Ilvese julgeolekunõunik Merle Maigre, sisenõunik Heli Suvi, avalike suhete nõunik Toomas Sildam, kultuurinõunik Jaan Tootsen, vabakonna nõunik Madle Lippus, nõunik-abi Piret Arukaevu ja nõunik-erasekretär Maimu Sibrits, et nende viimane tööpäev Kadriorus on 10. oktoobril.

Esmaspäeval oli viimane tööpäev ka protokolliosakonna juhatajal Piret Reintamm Bennol, kes lahkus ametist omal soovil. Päev varem lahkusid ametist välisosakonna juhataja Kai Kaarelson ning välisosakonna nõunik Liis Lipre-Järma, kes olid tähtajalise üleviimise korras ametisse nimetatud just selle kuupäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles