Järelvaadatav: Keskerakond valmistub kirglikult uuteks juhivalimisteks (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Keskerakonna volikogu esimeheks kandideerivad Peeter Ernits ja Kersti Sarapuu
  • Keskerakonna esimeheks kandideerivad Edgar Savisaar ja Jüri Ratas

Postimees vahendas täna kaht pressikonverentsi, kus esmalt Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ning seejärel tema vastasleeri kuuluv riigikogu aseesimees Jüri Ratas rääkisid valmistumisest Keskerakonna novembris toimuvateks erakorralisteks juhivalimisteks.

Savisaar andis pressikonverentsi kell 12 Keskerakonna büroos, kus olid kohal ka tema toetajatest riigikogu liikmed Oudekki Loone, Peeter Ernits ja Marika Tuus-Laul. Savisaar on varem korduvalt kinnitanud, et ei kavatse Keskerakonna esimehe kohast niisama lihtsalt loobuda.

Kell 13 algas pressikonverents Toompeal Komandandi majas, kus Ratas teatas, et kandideerib ka ise Keskerakonna esimeheks. Varem polnud Ratas erakorralist kongressi ja oma võimalikku kandideerimist kommenteerinud.

Ratase pressikonverentsil osales ka riigikogu keskfraktsiooni esimees Kadri Simson, kes kandideeris Savisaare vastu Keskerakonna esimeheks eelmisel, mullu novembri lõpus toimunud korralisel kongressil. Toona jäi Simson Savisaarele 55 häälega alla.

Ka Ratas on ühe korra Savisaare vastu juba kandideerinud: 2011. aasta augustis peetud kongressil toetas teda uue esimehena 643, Savisaart aga 925 delegaati.

Nüüdse kongressi eel on Savisaar pidanud loogilisemaks, et tema kõrval kandideeriks esimeheks äsja presidendivalimistel osalenud riigikogu liige Mailis Reps. Reps on samas korduvalt kinnitanud, et sellist plaani tal ei ole.

Erakorralise kongressi kokkukutsumist arutab partei volikogu sel laupäeval. Juhatuse ettepaneku kohaselt peaks kongress toimuma 5. novembril Paides.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles