Merle Maigre jätkab presidendi julgeolekunõunikuna (5)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Maigre
Merle Maigre Foto: Presidendi kantselei

President Toomas Hendrik Ilvese julgeolekunõunikuna töötanud Merle Maigre jätkab samal ametikohal ka uue presidendi Kersti Kaljulaidi juures, kinnitas presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe.

President Toomas Hendrik Ilves tegi Maigrele ettepaneku tulla riigipea julgeolekunõunikuks 2012. aastal. Enne seda töötas ta kaks aastat Eesti kaitseministeeriumi lähetusel NATO peasekretäri poliitikaplaneerimise üksuses Brüsselis.

Maigre töötas varem Rahvusvahelises Kaitseuuringute Keskuses teadurina, analüüsides Ukraina kaitse- ja julgeolekupoliitilisi arenguid ning nõustades Ukraina kodanikuühiskonda NATO-alase lõimumise küsimustes.

2005.–2007. aastal töötas Maigre Kiievis NATO Ukraina esinduse asejuhina, vastutades Ukraina-NATO poliitilise koostöö eest ja koordineerides Ukraina julgeolekusektori reformi.

Aastatel 2000–2004 töötas ta kaitseministeeriumis, kus tegeles Eesti-NATO koostööga rahupartnerlusprogrammi raames ja juhtis NATO bürood.

Esmaspäeval ametisse astunud president Kersti Kaljulaid kutsus presidendi kantselei juhiks Tiit Riisalo, avalike suhete juhiks Taavi Linnamäe, välisnõunikuks Kyllike Sillaste-Ellingu, majandusnõunikuks Heido Vitsuri ja vabakonna nõunikuks Urmo Kübara.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles