Ilvese ja tema meeskonna lahkumine läheb maksma üle 100 000 euro (1)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Eero Vabamägi

Kersti Kaljulaidile esmaspäeval ameti üle andnud Toomas Hendrik Ilves suundus eile koos abikaasa Ieva Ilvesega puhkusele. Ilvesel on õigus kasutamata jäänud puhkuse ja ühe aastapalga ulatuses antava hüvitisega kokku saada üle 94 000 euro.

«President Ilvesel on 175 kalendripäeva jagu kasutamata jäänud puhkust, selle eest on tal õigus saada 31 195,62 eurot. Ametist lahkuvale presidendile on määratud hüvitis summas 63 460,80 eurot,» ütles president Ilvese nõunik Urve Eslas.

Toomas Hendrik Ilvese ametipension on tulevikus 3966 eurot. Ieva Ilvese igakuiseks hüvitiseks hakkab olema 1058 eurot.

President Toomas Hendrik Ilvese nõunikud said hüvitist järgmiselt:

  • nõunik-abi Piret Arukaevu 1500 eurot
  • julgeolekunõunik Merle Maigre 2200 eurot
  • nõunik-erasekretär Maimu Sibrits 1400 eurot
  • avalike suhete nõunik Toomas Sildam 2000 eurot
  • sisenõunik Heli Suvi 2000 eurot
  • kultuurinõunik Jaan Tootsen 900 eurot

Vabariigi Presidendi ametihüve seaduse paragrahv 6 sätestab, et ametivolituste ajal on presidendil õigus saada aastas kuni 35 kalendripäeva puhkust. Puhkuse aja ja kestuse määrab president.

President saab kasutatud puhkuseaja eest puhkusetasu, mis on võrdne ametipalgaga. Ametivolituste lõppemise korral on presidendil õigus saada kasutamata jäänud puhkuse eest rahalist hüvitist.

Pärast ametivolituste lõppemist on presidendil, kelle ametivolitused ei ole lõppenud ametist tagasiastumise või süüdimõistva kohtuotsuse jõustumise tõttu, õigus saada ühekordset hüvitist ühe aasta ametipalga ulatuses.

Lisaks sellele on pärast ametivolituste lõppemist presidendil õigus saada oma kasutusse elu-, esindus- ja tööruumid ruumide üüri- ja korrashoiukulude hüvitamisega riigi poolt või saada riigilt hüvitist presidendi elukoha korrashoiuga seotud mõistlike kulude eest. Samuti saada oma käsutusse nõunik ja sekretär, kes on presidendi kantselei teenistujad, kasutada riigi kulul ametiautot ning selle korrashoiu ja kasutamisega seotud teenuseid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles