Kultuurkapitali juhatajaks valiti Kertu Saks

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kertu Saks
Kertu Saks Foto: Eesti Kultuurkapital

Kultuurkapitali juhatajaks valiti 24 kandidaadi seast Kertu Saks.

Kultuuriminister Indrek Saare sõnul valiti inimene, kelles on palju kultuuriarmastust, pädevust ja kirge selle valdkonna vastu.  

«Kultuurkapitali juhatajana plaanin uurida, milline on kultuurkapitali roll täna ning kavandada, milline see võiks olla 20 aasta pärast. Maailm muutub väga kiiresti ja kultuurkapital on oma taasloomise ajast samuti palju muutunud. Seda tuleb märgata ning muutusi teadlikult kujundada,» ütles Kertu Saks.

Saks on SA Tallinna Tehnika- ja Teaduskeskuse juhatuse liige ning Energia avastuskeskuse juhataja, varasemalt töötanud ajakirjanikuna Eesti Päevalehes ning  sotsiaalministeeriumis Euroopa sotsiaalfondi koordinatsioonijuhina.

Saks kaitses 2011. aastal Tartu Ülikooli sotsiaalteaduskonna ajakirjanduse ja kommunikatsiooni osakonnas doktorikraadi teemal «Eesti ajalehtede toimetuskultuuri kujunemine 1988 kuni 2005».

Ta on avaldanud haridusteemalisi artikleid ning kirjutanud mitmeid elu- ja kultuuriloolisi raamatuid, sealhulgas «Isaga koos. Mälestusi Kaarel Kilvetist» ja «Krista Kilvet. Peegelpilgus.»

Uus kultuurkapitali juhataja asub ametisse 14. novembril. Senise juhi Olavi Laido ametiaeg saab läbi oktoobri lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles