Yana Toom: ma veel võitlen, isegi kui Savisaart tagasi ei valita (2)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom.
Yana Toom. Foto: Liis Treimann / Postimees

Keskerakondlasest eurosaadik Yana Toom ei kavatse enda sõnul parteist lahkuda isegi siis, kui praegust Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart tagasi ei valita.

Toomi sõnul asus Savisaare kõrval partei esimeheks kandideerima just Jüri Ratas, mitte Kadri Simson või Mailis Reps, sest viimased on teinud selliseid avaldusi, mille järel oleks raske eeldada, et neil võiks parteis suur toetajaskond olla, vahendas ERRi uudisteportaal.

Savisaare-vastase leeri käitumine ei ole tema sõnul õiglane ega mõistlik, sealhulgas ka tema enda süüdistamine liiga venesõbralikus poliitikas ja sellega seoses avaldatud soovis temast vabaneda.

Toom kinnitas, et ainuüksi sellepärast, et parteile võidakse valida uus esimees Savisaare asemel, ta parteist lahkuda ei kavatse.

«Ma veel võitlen,» kinnitas Toom.

Eile teatas Jüri Ratas, et ta kandideerib erakorralisel kongressil Keskerakonna esimeheks. Lisaks kandideerib sellele kohale praegune esimees Edgar Savisaar, kelle üheks toetajaks on Yana Toom. 

Erakorralise kongressi kokkukutsumist arutab partei volikogu sel laupäeval. Juhatuse ettepaneku kohaselt peaks kongress toimuma 5. novembril Paides.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles