Evelin Ilves ei taha Ärma taluga seonduvat kommenteerida

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves 2011. aastal Ärma Talus Eesti mahetoidutootjaid võõrustamas.
Evelin Ilves 2011. aastal Ärma Talus Eesti mahetoidutootjaid võõrustamas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ärma talu endine perenaine Evelin Ilves on toetuse saamise ja tagasimaksmise küsimusest käed puhtaks pühkinud.

«Mul ei ole mitte midagi öelda selle kohta,» ütles Evelin Ilves Postimehele. Täpsustavale küsimusele külaliste võõrustamise kohta vastas ta taas napilt: «Ma ei ole mitte kuidagi seotud sellega ja mul ei ole mitte midagi öelda».

OÜ Ermamaa asutaski just Evelin Ilves 11 aastat tagasi. Seejärel taheti pika ajalooga Ärma talust teha turismitalu ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) kaudu saadi selleks Euroopa Liidu tõukefondidest üle 190 000 euro toetust.

2015. aastal, kui toonane presidendipaar teatas, et lahutavad abielu, andis presidendi kantselei teada, et Ärma talu jääb Toomas Hendrik Ilvese ainuomandisse.

Eile teatas EAS, et Toomas Hendrik Ilves otsustas mitte hakata kasutama endale kuuluvat Ärma talu presidendiameti lõppemise järel turismitaluna ning maksis riigile tagasi 19 000 eurot ehk kümnendiku saadud toetusest.

Just nii suure nõude EAS Ilvesele esitaski. EASi selgitusel nõuti tagasi kõigest kümnendik, sest kuigi Toomas Hendrik Ilves otsustas Ärma talus turismitalu mitte pidama hakata, on ta talu rajamiseks vajalikud tingimused Ärmal külalisi võõrustades osaliselt siiski täitnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles