Paet soovib Egiptusele rahulikku üleminekut

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja diktaatorist vabanenud Egiptuse naine Kairos lehte lugemas.
Äsja diktaatorist vabanenud Egiptuse naine Kairos lehte lugemas. Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paeti sõnul lõi Egiptuse presidendi Hosni Mubaraki võimust loobumine eeldused dialoogiks kõigi poliitiliste jõudude vahel ning vabade valimiste korraldamiseks Egiptuses.

«President Mubaraki ametist lahkumine hõlbustab Egiptuses rahvusliku üksmeele taastamist ning stabiilsuse saavutamist,» vahendas ministeeriumi pressitalitus Paeti sõnu.

«Neid võimalusi tuleb osapooltel nüüd ära kasutada, et loodaks rahumeelne dialoog kõigi poliitiliste jõudude vahel ning viidaks läbi viimaste nädalate jooksul lubatud reformid,» lisas Paet.

Minister ütles, et edasistel arengutel Egiptuses on oluline mõju ja tähendus laiemale Põhja-Aafrika ja Lähis-Ida piirkonnale.

«Peamine on, et edasised valikud tehtaks läbirääkimistel, mitte tänavatel, ning et edasistes arengutes poleks kohta vägivallal,» sõnas ta.

Poliitilise olukorra muutus on loonud välisministeeriumi hinnangul eeldused olukorra stabiliseerumiseks Egiptuses.

Ministeeriumi pressiesindaja märkis, et kuigi on märgata olukorra rahunemist nii Kairos kui turismipiirkondades, jääb situatsioon lähipäevadel ebastabiilseks ning Egiptusesse reisimist tuleks endiselt vältida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles