Ilves põhjendas turismitalu avamata jätmist vajalike oskuste puudumisega (15)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Elmo Riig

President Toomas Hendrik Ilves avaldas täna sotsiaalmeedias oma selgitused seoses Ärma talu toetusega, põhjendades turismitalu avamata jätmist sellega, et tal puuduvad kogemused turismiettevõtlusega tegelemiseks.

Postimees avaldab Ilvese selgitused täismahus.

Puhkusel olles on minuni jõudnud küsimused, millele nüüd korraga vastan.

Aastal 2005 taotles Ermamaa OÜ EASilt toetust, et teha Ärma tallu külalistemaja. Siis olin mina Euroopa Parlamendi saadik, Ermamaa OÜ oli minu tollase abikaasa oma.

Aastal 2006 sai külalistemaja valmis, vahetult enne seda, kui mind vastu üldisi ootusi presidendiks valiti. Julgestuspolitsei hindas olukorda ja otsustas, et ametiajal ei saa Ärma talu külalistemajana toimida.

Toonane EASi nõue oli, et äriühing toimiks edasi ja nõnda jõudsime lahenduseni, et mina maksan Ermamaale üüri Ärma kasutamise eest. Kogu minu ametiaja jooksul aset leidnud rohkearvuliste välis- ja sisekülastuste eest ei võtnud Ermamaa OÜ sentigi. EAS otsustas, et kui ametiaeg on läbi, siis tullakse küsimuse juurde tagasi.

Nagu ma alles sel nädalal teada sain, otsustas EAS juba 2012. aastal, et kui Ärma külalistemajana tegutsemist ei jätka, siis tuleb Ermamaal tagasi maksta summa, mis nüüd teada. Aastal 2015, pärast lahutust sain mina Ermamaa omanikuks.

Minul puuduvad oskused ja kogemused turismiettevõtlusega tegelemiseks. Seda ütlesin ka EASile, mispeale esitati mulle tagasimaksenõue, mille ma tasusin.

EASi tollased ja praegused juhid on olukorda väga täpselt ja ammendavalt selgitanud. Minule on nende öeldust kõige olulisem, et otsust tehes tegutseti korra järgi, mis ei olnud mõeldud üksikjuhtumi lahendamiseks, vaid mis kehtis kõigi jaoks.

Loe lisaks:

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles