Laulupeo ja tantsupeo ideede ning juhtide konkursile laekus 8 tööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
II Eesti Naiste tantsupidu "Mehe Lugu" Jõgeval
II Eesti Naiste tantsupidu "Mehe Lugu" Jõgeval Foto: Kristjan Teedema

2019. aastal peetava juubelilaulupeo ja tantsupeo lähteideede ja juhtide konkursile laekus esmaspäeval olnud tähtajaks kokku kaheksa tööd, millest viis esitati laulupeo ja kolm tantsupeo konkursile.

«Töid hindavad laiapõhjalised konkursikomisjonid, kuhu kuuluvad laulu- ja tantsupeo protsessiga seotud inimesed - heliloojad, dirigendid, tantsujuhid ja korraldajad,» ütles Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA pressiesindaja Sten Weidebaum reedel BNSile. 

Weidebaumi sõnul hinnatakse laulu- ja tantsupeo lähteideede ja juhtide konkursside tulemusi eraldi ja mõlemaid mitmes voorus, toimuvad vestlused kandidaatidega ning XXVII laulu- ja XX tantsupeo juhid ja lähteideed kuulutatakse välja eeldatavasti käesoleva aasta lõpuks.

Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA koostöös Eesti Kooriühingu ning Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsiga kuulutas tänavu mais välja avaliku konkursi 2019. aastal toimuva juubelilaulupeo muusikalise juhi ja tantsupeo pealavastaja ning kunstiliste lähteideede leidmiseks.

2019. aasta XXVII üldlaulupeoga tähistatakse 150 aasta möödumist esimesest laulupeost, mis toimus aastal 1869. aastal Tartus.

XXVII laulu- ja XX tantsupidu toimuvad 5.-7. juulil 2019 Tallinna lauluväljakul ja Kalevi staadionil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles