Savisaar süüdistas garantiikirjades Toobalit (5)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna liider Edgar Savisaar kinnitas laupäeval volikogu ees, et tema ei teadnud Priit Toobali antud garantiikirjadest Paavi Pettaile mitte midagi, ja süüdistas Toobalit, et see tema selja taga sellise rumalusega hakkama sai.

Laupäevasel volikogul pidas juhatuse liige Taavi Aas ettekande olukorrast, mis valitseb erakonnas seoses endise peasekretäri Priit Toobali antud garatiikirjadega. Aas tõi välja kuupäevad, mis mille järel toimus, ja faktid, mida kinnitavad dokumendid.

Fakt on tema sõnul, et Midfield OÜ hagi/nõue saabus Keskerakonda juuli lõpus, kuid tollane peasekretär Oudekki Loone jättis erakonna juhatuse sellest teavitamata. Ka revisjonikomisjonile jagas Loone Aasa sõnul esialgu valeinfot.

Loone Aasa sõnadega ei nõustunud, öeldes Postimehele, et ei ole andnud Keskerakonna juhatusele ega revisjonikomisjonile valeinfot. «Ma vastasin täpselt mulle esitatud küsimustele: erakonna juhatuse ja revisjonikomisjoni istungi ajaks ei olnud OÜ Midfield pöördunud arbitraažikohtusse, kummagi istungi ajaks ei olnud Keskerakonnale laekunud kolmandate isikute nõudeid nende garantiikirjade alusel ja mõlema istungi ajaks oli Paavo Pettai mulle kinnitanud, et ta soovib Keskerakonnaga läbi rääkida,» rääkis ta ja lisas, et edastas selle info ka juhatusele ja revisjonikomisjonile.

Loone märkis, et tema tegevustest garantiikirjade probleemi lahendamisel oli pidevalt teadlik erakonna esimees ning juhatust informeeriti esimesel juhatuse koosolekul pärast esmase selguse kujunemist garantiikirjade osas. «Volikogu istungil ei süüdistanud mitte keegi aktiivselt Priit Toobalit. Priit Toobal kirjutas alla garantiikirjadele ja samuti kirjutas alla ka nende tühistamisavaldusele, seda ka volikogul üteldi,» ütles Loone Postimehele saadetud kommentaaris.

Edgar Savisaar kinnitas volikogu ees, et tema ei teadnud garantiikirjadest ja need on antud tema selja taga, ütles garantiikirjade analüüsimiseks loodud töörühma juht Taavi Aas.

Keskerakonna fraktsiooni liige, riigikogulane Toomas Vitsut märkis, et Savisaar mitte ainult ei distantseerinud ennast, vaid süüdistas aktiivselt oma peamist endist kaastöötajat Priit Toobalit.

Vitsut märkis, et eks see annab aimu, kuidas Savisaar käitub nendega, kes talle ustavad on.

Vitsut lisas, et võimalus, et Savisaar garantiikirjadest ei teadnud, on erakonna juhtumisstiili arvestades äärmiselt vähetõenäoline. «Naeruväärne,» täpsustas Vitsut.

Priit Toobalit volikogu ees ennast kaitsmas ei olnud.

Keskerakonna endine peasekretär Priit Toobal allkirjastas kaks garantiikirja Paavo Pettai firmale Midfield 2014. aasta detsembris.

Kohus seadis septembris Keskerakonna Toompeal asuvale peakontorile Paavo Pettai firmale OÜ Midfield antud garantiikirjade katteks hüpoteegi.

Harju maakohus rahuldas 15. septembril Midfield OÜ arbitraažkohtusse esitatud hagi tagamise taotluse. Hagi tagamiseks on kohus nõustunud seadma Toom-Rüütli 3/5 kinnistutele hüpoteegid kogusummas 800 680 eurot.

Garantiikirjade kogusumma on 730 000 eurot.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles