Ilvese käsutusse jääb väikebuss Mercedes-Benz (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Eero Vabamägi

Ametist lahkunud president Toomas Hendrik Ilvese kasutada jääb väikebuss Mercedes-Benz V 250 koos autojuhiga.

«President Ilvest sõidutatakse ametijärgselt sõidukiga Mercedes-Benz V 250, hanke võitjaks ehk lepingupartneriks Silberauto,» teatas presidendi kantselei esindaja Piret Pert.

Lepingu hind on 776,77 eurot pluss käibemaks. See sisaldab liiklus- ja kaskokindlustust, asendusautot, kindlustusjuhtumite käsitlust ja ööpäevaringset hädaabiteenust vastavalt riigihanke tehnilisele kirjeldusele, lisas kantselei esindaja.

Sõiduk Mercedes-Benz V 250 on Silberauto kodulehe avaldatud brošüüri kohaselt «soliidne ja mugav sõiduk ärikliendile või ruumikust ja luksust hindavale perele», selles on lisaks juhi kohale olenevalt spetsifikatsioonist kas viis või kolm istekohta.

Lisaks autole näeb presidendi ametihüve seadus ametist lahkunud presidendile ette bürooruumid. «Nii president Arnold Rüütli kui ka president Toomas Hendrik Ilvese büroo paikneb Kadriorus, presidendi kantseleile kuuluval kinnistul,» lisas Pert.

Ametist lahkunud president Ilvese nõunik on Urve Eslas, sekretär Erika Kampus ja autojuht Tõnu Janter.

Presidendi abikaasaga seotud hüved tulenevad Vabariigi Presidendi ametihüve seaduse paragrahvist 8 (1). Nimetatud paragrahv lisati seadusesse 2006. aasta kevadel, veel enne Ilvese valimist riigipeaks. Paragrahvi 8(1) lõike 2 alusel makstakse pärast presidendi ametivolituste lõppemist presidendi abikaasale kõnesoleva paragrahvi lõike 1 punktis 3 nimetatud tasu, mille suurus on 20 protsenti presidendi ametipalgast kuni abikaasa surmani.

Selle lõike alusel makstakse igakuist esindustasu 1058 eurot 2006. aasta sügisel ametist lahkunud president Rüütli abikaasale. President Toomas Hendrik Ilvese abikaasa esindustasu suurus on samuti 1058 eurot kuus. President Ilvese ametipension on 3966 eurot, selgitas Pert.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles