Kõik Ruhnu reisid tühistati

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirlaev Runö.
Kiirlaev Runö. Foto: Urmas Luik

Parvlaev Runö vasak sõukruvi sai veealuse objekti või merepõhjaga kokku puutudes vigastada ja kõik Ruhnu reisid on tühistatud, kirjutab Saarte Hääl.

Laupäeva hommikul Ringsu sadamast väljudes puutus laev muulide vahelisel veeteel kokku veealuse objekti või merepõhjaga, mistõttu aluse masinad seiskusid. Masinate käivitamise järel ilmnes vasakul sõukruvil vibratsioon.

«Laev suundus parema peamasinaga sõites Pärnusse, kus vasakule sõukruvile tehti tuukriülevaatus. Juhtumi täpsemad asjaolud selguvad juurdluse käigus,» teatas OÜ Väinamere Liinid teenindusjuht Anu Hiiuväin.

Soodsate ilmaolude ja piisava veetaseme korral saab laev sõita ka ühe peamasinaga. Oktoobris on hooaja lõpuni jäänud teha veel neli reisi Roomassaare suunal ja kaks reisi Pärnu suunal.

Runö ei saa sõitmist jätkata aga enne, kui Ringsu sadama sissesõidu veeteel ei ole tagatud ohutu kolmemeetrine sügavus. Sadama valdajat on teavitatud  vajadusest kontrollida laevaühenduse taastamiseks üle sügavused.

Praegu on Läänemere idaosas veetase valdavalt keskmiselt 50 sentimeetrit alla nulltaseme, mis muudab laevaliikluse keerulisemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles