Kuulujutud Mubarakist: mees lebab koomas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed tõstavad Hosni Mubaraki portree maha tema töökabineti seinalt.
Mehed tõstavad Hosni Mubaraki portree maha tema töökabineti seinalt. Foto: SCANPIX

Egiptuse ekspresidendi Hosni Mubaraki elust, tervisest ja igapäevasest asukohast pole viimase 30 aasta jooksul midagi kuulda olnud ning CBS Newsi väitel pole midagi muutunud ka pärast tema tagasi astumist.

Egiptuse ajaleht Al-Masry Al-Youm kirjutas eile, et 83-aastane Mubarak vajus koomasse. Väljaanne kordas ka kuuldusi sellest, et endine riigipea minestas kaks korda ära oma kurikuulsa kõne «Ma ei kavatse tagasi astuda» ajal. Päeva pärast seda pani ta ikkagi ameti maha.

Israelis prantsuse keeles ilmuv ajaleht JSS News teatas, et Mubarak on surmasuus ja viibib haiglas Saksamaal Badenis. Egiptuse ekspresidendi kohta on ammu räägitud, et ta põeb vähki ja JSS News edastab, et haigus on jõudnud lõppfaasi.

Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama administratsiooni esindaja rääkis eile Washington Postile, et oletatavasti viibib Mubarak endiselt Sharm el-Sheikhis oma residentsis. Seda teadet kinnitas ta Egiptuse peaminister.

Saksamaa teatas ametlikult, et Saksamaaga seotud kuuldustel alust ei ole. «Ta ei viibi Saksamaal, ta pole ka teel,» kinnitas eile õhtul kantsler Angela Merkeli pressiesindaja Steffen Seibert.

«Tegemist on kuulujuttude uue vooruga. Meil pole selle kohta mingit informatsiooni, ta vajaks siia tulemiseks viisat. Seega oletatavasti peaksime me asjast teadma,» lisas Seibert.

Isegi kui Mubarak on raskesti haige, siis tekitaks küsimusi see, kuidas ta kavatseks ravi eest maksta. Näiteks Šveits teatas, et külmutas perekonna pangakontod.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles