Koolijuhid külmapühasid välja ei kuuluta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi klass
Tühi klass Foto: Elmo Riig / Sakala

Nii Viljandi, Tartu kui ka Pärnu koolijuhtide arvates tuleb külmade päevade saabudes olla paindlikud ja mõistvad, kuid otsus, kas laps peaks kooli minema, tuleb teha lapsevanematel.

Tartu Kivilinna gümnaasiumi direktori Ants Serki sõnul ei kavatse nad sellel nädalal tunde teadlikult ära jätta, kuid nad saavad täiesti aru, kui kaugemalt tulevad lapsed kooliteele ei asu.

«Oleme paindlikud ja mõistvad. Me ei tee sellest probleemi, kui laps peaks tulema maalt ja kaugelt, siis ta põhjuseta puudumist kindlasti ei saa,» sõnas ta. «Kuid me ei ütle lastele, et ärge tulge. Ootame lapsi kooli ja koolid on ehk soojemadki kui mõned kodud ning eks iga tund annab lapsele midagi.»

Viljandi Carl Robert Jakobsoni nimelise gümnaasium direktor Eero Järvekülg ütles Postimees.ee’le, et nad on külmapühadest kollektiivis veidi rääkinud, kuid täna võttis ta lapsed kooliuksel ise vastu ja ei tundunud, et puudujaid tavalisest rohkem olnuks.

«Lapsed tulid kooli rõõmsalt ja polnud probleeme,» sõnas ta.

Järvekülg lisas, et homme on neil koolis infokoosolek, kus kuulatakse tagasisidet ja vajadusel ollakse valmis reageerima. Samuti kavatsetakse kooli koduleheküljele panna teade, mis lapsevanematele infot annaks.

«Lapsevanem peab vaatama, et ohtu poleks, kuid ega lapsel pole kodus parem olla,» nentis ta.

Pärnu Koidula gümnaasiumi direktori Rein Egloni sõnul on koolimaja soe ja jahedam on vaid võimlas. Külmapühasid ei kavatse välja kuulutada nemadki ja otsustus jäetakse lapsevanematele.

«Meie midagi välja ei kuuluta, see on vanemate otsustada,» sõnas ta. «Väikestest lastest suurem enamus tuuakse autodega kooli ja meie võtame vastu. Lapsed on siin hoitud ja toidetud ning seegi määrab palju.»

Haridusministeeriumi kommunikatsioonibüroo sõnul ei hakanud nad juba eelmisel aastal koolidele ettekirjutusi tegema või reegleid lahti seletama, selle asemel soovitati nii koolijuhtidel kui ka lapsevanematel lähtuda tervest mõistusest ja eelkõige pidada silmas laste tervist. Niimoodi soovitatakse käituda tänavugi.

Kui varem oli külmapühade piiriks vastavalt lapse vanusele kas 20 või 25 miinuskraadi, siis 2007. aastast tuleb arvesse võtta ka tuule kiirust, temperatuuri ja niiskust, kuigi kraadid jäid samaks.

Tuulekülma indeksiga saab tutvuda terviseameti koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles