Riik jagab ligi miljon sealihakonservi toimetulekuraskustes inimestele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moonakülas valminud konservid osteti riigi toiduvarusse. Nüüd jagab riik need toimetulekuraskustes inimestele.
Moonakülas valminud konservid osteti riigi toiduvarusse. Nüüd jagab riik need toimetulekuraskustes inimestele. Foto: Tairo Lutter

Riik jagab tegevusvarusse soetatud ligi 900 000 sealihakonservi aasta lõpus toimetulekuraskustes inimestele.

Maaeluministeerium soetas ajavahemikul 2015. aasta novembrist kuni 2016. aasta veebruari lõpuni riigi tegevusvarusse kokku ligi 950 000 sealihakonservi, mille maksumus oli ligi 1 miljon eurot. Konservid valmistati sigade Aafrika katku leviku tõkestamiseks kolmandast piirangutsoonist pärinevate sigade lihast, teatas ministeerium.

«Tänaseks on osa valmistatud konservidest jaotatud kaitseväele, päästeametile, politsei- ja piirivalveametile ning sisekaitseakadeemiale. Ligi 900 000 konservi anname üle kohalikele omavalitsustele, et need jaotataks toimetulekuraskustes inimestele,» ütles maaeluminister Urmas Kruuse.  

Konservide jagamist aitab ministeeriumide vahel sõlmitud koostööleppe alusel korraldada sotsiaalministeerium. Konservide saamiseks peab kohaliku omavalitsuse üksus esitama sotsiaalministeeriumile taotluse hiljemalt 6. novembriks 2016. aastal.

Otsuse taotluse rahuldamise kohta teeb maaeluminister 30 päeva jooksul pärast taotluse esitamist. Konservide transpordi korraldab maaeluministeerium.

Konservide jagamise korraldab maakonnas keskselt maavalitsus või üks, selleks volitatud omavalitsuse üksus enda poolt kehtestatud korra alusel. Samuti on lubatud konserve jagada läbi heategevusorganisatsioonide.

Konservide valmistamiseks kasutatav liha pärineb tervetelt sigadelt, kes on enne tapamajja saatmist läbinud veterinaarkontrolli ning uuritud sigade Aafrika katku välistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles