Valitsus plaanib kolmekordistada naiste arvu kaitseväes

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased.
Kaitseväelased. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Eesti riik tahab kahe aasta pärast kolmekordistada naiste arvu kaitseväes, ja kui praegu saavad naised minna aega teenima üksnes kahte väeossa, siis uue kava kohaselt hakatakse neid vastu võtma kõikidesse väeosadesse.

Praegu võetakse määruse kohaselt kaitseväkke maksimaalset 30 naist aastas ning 23 neist on seda võimalust ka käesoleval aastal kasutamas. 2018. aastal plaanib aga riik vastuvõetavate naiste piirmäära mitmekordistada, lubades kaitseväel võtta vastu kuni 108 naist, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Vajadus tuua rohkem naisi kaitseväkke on ühelt poolt tingitud asjaolust, et riigil on demograafilistel põhjustel aasta-aastalt järjest raskem täis saada vajalikku arvu ajateenijaid, teisalt soovitakse aga läbi viia põhimõtteline muutus naiste positsioonil kaitseväes.

«Naised peavad olema rohkem kaasatud, peavad saama olla kaasatud ja naised peavad muutuma sõjaväeteenistuses normaalseks nähtuseks. Täna on see erand, kui me ületame selle kriitilise massi, siis see muutub tavapäraseks osaks meie riigikaitsest,» selgitas kaitseminister Hannes Hanso.

Kui senini võeti naisi kahel korral aastas Tapal asuvasse 1. jalaväebrigaadi ning ühel korral aastas Võrus asuvasse 2. jalaväebrigaadi, siis alates 2018. aastast hakatakse naisi vastu võtma kõikidel kutsetel kõikidesse väeüksustesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles