Ligi laevakaitsjatest: Eesti on pühendanud neile rohkem aega kui sadadele ülejäänutele kokku (3)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Jürgen Ligi.
Välisminister Jürgen Ligi. Foto: Erik Prozes

Välisminister Jürgen Ligi ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et laevakaitsjad on Eesti jaoks olnud absoluutne prioriteet.

«Eesti on hoidmas väga järjepidevat joont, on nendele kannatanutele pühendanud ilmselgelt rohkem aega kui sadadele ülejäänutele kokku, kes on välismaal vangistuses. Kõigile me muidugi püüame pakkuda abi, aga laevakaitsjad on absoluutne prioriteet olnud juba tükk aega,» rääkis välisminister.

Ligi ütles, et loeb selleteemalisi memosid vähemalt kord nädalas. Pidevalt toimuvad kohtumised ja India võimudele tuletab välisministeerium Ligi sõnul igal võimalusel meelde, et asjaajamine on olnud liiga aeglane.

Viimane kohtuistung toimus 19. oktoobril. «Mis on iseenesest juba sündmus – pikka aega ei toimunud midagi meie tavapärase arusaamise järgi,» lausus Ligi ja lisas: «Me pingutame.»

Laevakaitsjad saavad Ligi sõnul pidevalt konsulaarabi. «Neile vahendatakse rahalist abi, aidatakse korraldada kirjavahetust ja püütakse nende meeleolu igatahes üleval hoida,» märkis välisminister.

«See on üks traagiline asi, aga kohut meie ise nende üle mõista ei saa, vaid see protsess on India käes ja suures riigis võivad protsessid olla aeglased,» lisas Ligi.

Järgmine kohtuistung toimub 25. oktoobril.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles