Elukaaslase peksmise tellinud naine sai šokivangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harku naistevangla
Harku naistevangla Foto: Postimees.ee

Harju maakohus karistas täna šokivangistusega naist, kes tellis oma elukaaslase peksmise, samuti said karistada naise mahitusel tegutsenud rusikakangelased.

Süüdistuse järgi oli Gerli oma elukaaslasega tülli läinud. Tänavu 8. mail palus naine oma tuttavatel Raivol ja Kristol mees n-ö «õppetunniks» läbi peksta.

Gerli valis kuriteo toimepanemiseks sobiva koha, helistas elukaaslasele ja kutsus ta Tallinnas Sõle tänav 16 asuvasse parki endaga kohtuma. Samal ajal juhatas ta kohtumispaika ka Kristo ja Raivo, kes asusid pargis varitsema.

Kui varitsetav jõudis kella 12.35 ajal parki, ründasid teda Kristo ja Raivo, tungides talle selja tagant kallale ja tõugates ta kõhuli maha. Seejärel peksis Raivo kannatanut puidust kaikaga vastu pead ja keha ning Kristo peksis samal ajal jalgadega vastu pead ja keha.

Saades teada, et juhuslikud pealtvaatajad kutsuvad kohale politsei, hoiatas peksmist eemalt pealt vaadanud Gerli oma kamraade, kes lõpetasid peksmise ja põgenesid sündmuskohalt koos Gerliga. Peksmisega põhjustati kannatanule eluohtliku tervisekahjustuse, kuid tänu sellele, et üks möödujatest kutsus kohale kiirabi, õnnestus meedikutel tema elu päästa.

Harju maakohus tunnistas Gerli süüdi tervisekahjustuse tekitamises, millega on põhjustatud oht elule, ja mõistis talle karistuseks kuueaastase vangistuse. Lühimenetluse tõttu vähendati mõistetud karistust kolmandiku võrra, mille tulemusel jäi karistuseks neli aastat. Sellest tuleb naisel kohe ära kanda kuus kuud vangistust, ülejäänud karistusosa aga kanda tingimisi nelja-aastase katseajaga.

Raivo sai elule ohtu kujutanud tervisekahjusutse tekitamise eest lühimenetluses kolme aasta ja nelja kuu pikkuse vangistuse, millest tulnuks kohe ära kanda neli kuud ja ülejäänud karistusosa kanda tingimisi kolmeaastase katseajaga. Kuna Raivo oli nõutud vangistusaja juba eeluurimisel trellide taga veetnud, pääses ta otse kohtusaalis vabadusse.

Kristo jäi süüdi tervisekahjustuse tekitamises, millega on põhjustatud oht elule, ja võttis selle eest lühimenetluses vastu kahe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse. Sellest kaks kuud peab ta trellide taga veetma ja kohus võttis ta otse saalis vahi alla. Ülejäänud karistusosa tuleb mehel kanda tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles