Teine parteide populaarsuse uuring reitingutes muutusi ei näita (2)

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna volikogu möödunud nädalavahetusel.
Keskerakonna volikogu möödunud nädalavahetusel. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kui BNSi tellitud TNS Emori parteide populaarsuse uuringu järgi kasvatas ainsana oktoobris reitingut Keskerakond, siis Eesti Rahvusringhäälingu tellitud sarnane uuring muutusi erakondade populaarsuses ei näita. 

Kuigi viimase kuuga on kasvanud poliitikas pettunute hulk, pole Eesti inimeste erakondlikud eelistused muutunud, selgus ERRi uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute üle-eestilisest küsitlusest.

Turu-uuringute küsitluse andmetel on Eesti populaarseim partei 26-protsendilise toetusega Keskerakond (TNS Emori uuringus 25 protsenti). Reformierakonda toetab endiselt 25 protsenti (TNS Emori järgi 22), sotsiaaldemokraate 12 (TNS Emoril 17), EKREt 10 (TNS Emoril 10), Vabaerakonda 9 (TNS Emoril 15) ja IRLi 7 (TNS Emoril 8) protsenti neist, kel on erakondlik eelistus.

Ehkki parteide toetusprotsendid on hoolimata neid saatnud skandaalidest samad, on viimase kuuga 30 protsendilt 35 protsendile kasvanud nende hulk, kes ei eelista enam ühtegi parteid.

Need on poliitikas pettunud, ütles uuringujuht Juhan Kivirähk.

«Et kui nähakse, et Keskerakonnas on liidrid vastamisi ja Reformierakonnas üksteist kritiseeritakse, siis inimene ei hakka kohe sellepärast teist erakonda toetama, vaid võib lihtsalt loobuda erakonda toetamast,» märkis Kivirähk. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles