Ernits nägi unenäos: Rannar Vassiljevist saab Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht (2)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Ernits ja Rannar Vassiljev
Peeter Ernits ja Rannar Vassiljev Foto: Postimehe kollaaž

«Nägin täna öösel unes, et Rannar Vassiljevist saab Hannes Rummu mantlipärija Euroopa Komisjoni suursaadiku ehk esinduse juhi kohal,» kirjutas riigikogu keskfraktsiooni liige Peeter Ernits täna Facebookis.

Põhjus on tema sõnul lihtne. «Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhi koht kuulub kirjutamata reeglite järgi sotsidele, samamoodi nagu Euroopa Kontrollikoja liikme koht IRL-ile,» selgitas Ernits.

«Presidendi kiirkorras tegemisel nõudsid IRL-ikad Juhanile kohta, sotsid aga Rannarile. Pärast seda, kui kumbki sai oma, sotside juht Jevgeni Ossinovski leebus ootamatult. Enam ei olnud tal Partsi vastu midagi,» jätkas keskerakondlasest poliitik.

Ernits leidis, et Euroopa suursaadiku koht on palju kobedam kui Eesti Energia nõukogu liikme koht, kuhu «Rannar vahepeal pandi, lükates sealt tubli spetsialisti minema».

Poliitiku sõnul sositati juba kevadel Toompeal, et Juhan Partsi kontrollikotta saatmise hinnaks on kolmele tublile sotsile - Rannar Vassiljevile, Karel Rüütlile ja Mart Merile - väärika töökoha leidmine.

KOMMENTAARID

Jevgeni Ossinovski

«Seda tuleb küsida Rannar Vassiljevi enda käest, kas ta tahab kandideerida Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhi kohale,» teatas Ossinovski Postimehele. Tema sõnul ei ole tal nagu ka teistel Eesti poliitikutel selles valikus mitte mingisugust sõnaõigust. «Otsuse langetab siiski Euroopa Komisjon.»

Rannar Vassiljev

Vassiljevi sõnul ei ole ta aga väärikale positsioonile kandideerimise üle veel siiani isegi mõelnud. Sotside ridadesse kuuluv Eesti Energia nõukogu liige märkis, et ta on oma praeguse töökohaga rahul. «Mis siin salata, see ei küll täiskohaga töökoht, aga pakub kindlasti nii huvi kui ka võtab ajalist ressurssi.» 


26. oktoober on viimane tähtpäev, mil saab kandideerida Euroopa Komisjoni väljakuulutatud avatud konkursile komisjoni Eesti esindusele uue juhi leidmiseks.

Konkursi võitjale pakutakse kolmeaastast lepingut võimalusega seda veel kahe aasta võrra pikendada.

Rumm töötas komisjoni Tallinna-esinduses juhina 1. septembrist 2011 kuni 31. augustini 2016. Enne teda töötas kohusetäitjana samal kohal Paavo Palk ning aastatel 2005-2010 Toivo Klaar, kes suundus sealt kohalt edasi Euroopa Liidu välisteenistusse. Rummi lahkumise järel juhib esindust ka praegu kohusetäitjana Palk, kes on Euroopa Liidu ametnik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles